Julkonsert inspirerad av Tove Janssons "Granen" med Malmö Akademiska Kör och Orkester

  • Date:
  • Location: St. Johannes Kyrka, Malmö, Sweden
  • Contact person: Malmö Akademiska Orkester
  • Konsert

Additional Information: Malmö akademiska kör och orkesters välkomnar Er varmt till en julkonsert där vi får möta julhögtiden som om det vore första gången, med en stämningsfull julberättelse som lämpar sig för alla åldrar.

Programmet bjuder på Tove Janssons novell Granen tillsammans med traditionell julrepertoar för kör, orkester och solister.

Tove Janssons klassiska novell Granen låter oss uppleva julens traditioner som om det vore första gången. I berättelsen väcks muminfamiljen ur sin vinterdvala av en oförsiktig skidåkare som väsnas i Mumindalen. Muminfamiljen som vanligtvis sover under vintern vet inte vad julen är för något, eller hur den ska firas. Snön som fallit över Mumindalen, det gröna utsmyckade trädet och julstöket väcker förstås muminfamiljens förundran, men mitt i julstöket är det ingen som ordentligt kan förklara vad det är som står på. Vad är det för hemskt som nalkas runt hörnet? Vem är julen och vad vill den oss? Julen är en kär högtid, och vill oss väl får de veta, men förberedelser kring firandet tycks vara alldeles för skräckinjagande för de aningslösa mumintrollen.

Välkomna att komma i julstämning tillsammans med Malmö akademiska kör och orkester!

Biljetter via Kulturcentralen alt i entrén i mån av plats.